Helsingin Töölössä, idyllisessä vanhan kerrostalon kivijalassa asiakkaita palvelee Unelma Puoti, jota vetää kahden käsityöläisyyttä ja pienyrittäjyyttä arvostavan naisen iloinen parivaljakko.

Osoitteessa Mannerheimintie 37 sijaitseva sympaattinen pikkukauppa on vain kivenheiton päässä Olympiastadionilta ja keskellä uutta kukoistusta elävää Töölöä. Raitsikalla tai bussilla pääsee käytännössä aivan liikkeen eteen.

Viereen on vähän aikaa sitten avautunut suosittu kampaamo-kahvila Niitty Töölö ja läheltä löytyy muitakin kiehtovia kivijalkayrityksiä, kuten vaikkapa Nukketohtorin vastaanotto. Kulttuuritehdas Korjaamo on muutaman minuutin kävelymatkan päässä.

Laatua kaikille budjeteille

Unelma Puodin Piia Virtala ja Laura Koskinen löysivät toisensa sattumalta Naisyrittäjien Facebook-ryhmän kautta muutama vuosi sitten. Aluksi mukana oli neljä naisyrittäjää, mutta nyt Piia ja Laura vastaavat Unelma Puodista kaksin.

Laura (vasemmalla) ja Piia ovat pyörittäneet uudenlaista käsityöpuotia Töölössä puolisentoista vuotta.

Tavoitteena on nostaa esiin suomalaisten käsityöläisten ja pienyrittäjien osaamista ja antaa mahdollisimman monelle mahdollisuus ostaa suomalaisia tuotteita.

”Meidän mielestämme jokaisella opiskelijasta eläkeläiseen pitäisi olla varaa ostaa Suomessa käsin valmistettuja tuotteita. Siksi tuotevalikoimasta löytyy kaikille kukkaroille sopivia vaatteita sekä käyttö- ja koriste-esineitä.”

Kierrätysaarteita ja luonnontuotteita

Visiitti puodissa saa hyvälle mielelle, sillä monenlaisia ihanuuksia on tarjolla jo pikkurahalla. Monet asiakkaat ovat jo löytäneet kiinnostavan puodin ja huomanneet kukkaroystävälliset hinnat.

Puodista löytyy vaikka mitä! Ensi kierroksella silmään osuu vain osa herkuista. Ja uusia tuotteita tulee myyntiin säännöllisesti.

Kävijät ihastelevat kekseliäitä kierrätystuotteita, kuten vanhoista shakkinappuloista tehtyjä korvakoruja, nostalgisista karkkipapereista taiottuja hiuspampuloita ja lp-levyistä muokattuja seinäkelloja. Oululaisen Venka&Vinkan ekologisissa design-koruissa taas on hyödynnetty vanhoja kolikoita ja pyörän sisäkumia.

Perheet osaavat jo suunnata Unelma Puotiin, sillä valikoimasta löytyy myös arkea piristäviä värikkäitä lastenvaatteita ja lastenhuoneeseen iloa ja järjestystä tuovia säilytysrasioita ja -pussukoita. Hyllystä pilkistävät myös suloiset vauvantossut, jotka sopivat vaikkapa lahjaksi pienelle tulokkaalle.

Vakioasiakkaat piipahtavat puodissa noutamassa pyykkietikkaa ja muita ekologisia siivous- ja puhdistusaineita. Hyllyiltä löytyy myös suosittua luonnonkosmetiikkaa. Tuotteita löytyy mm. merkeiltä Kaurilan Sauna ja Saaren Taika.

”Luonnontuotteiden kysyntä kasvaa jatkuvasti, joten pyrimme vastamaan toiveisiin tuomalla niitä myyntiin. Haluamme tarjota tuotteita, joita jokaisen marketin hyllyiltä ei löydy”, toteaa Piia

Toiveita ja unelmia

Puoti on monen unelman täyttymys. Asiakkaat ovat löytäneet sieltä milloin pitkään etsimänsä vaatteen, milloin ainutlaatuisen korun, täydellisen tuliaisen tai persoonallisen syntymäpäivälahjan.

”Asiakkailta saatu palaute on ollut todella kannustavaa. Tuntuu hienolta, että voimme tarjota ihmisille iloisia yllätyksiä”, toteavat puodin puuhanaiset.

Käsityöläisille ja pienyrittäjille liike antaa mahdollisuuden tuoda tuotteita kivijalkamyymälään ilman omaa toimitilaa.

Entäpä tilaustyöt?

”Asiakkaat saavat vapaasti esittää toiveita ja tehdä erikoistilauksia. Kaikki mahdolliset tuotteet eivät yksinkertaisesti mahdu esille, mutta tilaamalla voi saada itselleen aivan uniikin tuotteen. Aina kannattaa kysyä!”, kehottaa Laura, joka tekee itsekin tilauksesta esimerkiksi jättipeittoja ja villasukkia.

Puoti on unelmien täyttymys myös omistajilleen:

”Toistaiseksi työskentelemme molemmat puodissa osa-aikaisesti. Toiveena kuitenkin on, että mukavasti liikkeelle lähtenyt toiminta työllistäisi tulevaisuudessa meidät kokoaikaisesti ja liikkeestä tulisi pysyvä osa töölöläistä elämää.”

Laura ja Piia toivottavat uudet ja vanhat asiakkaat tervetulleiksi Unelma Puotiin.

Pistäydy Unelma Puotiin:

Valokuvat: Mari Toivonen

Jaa postaus somessa