Asun Hämeenlinnassa. Helsingin käynnit 8-vuotiaan tyttären kanssa ovat usein täynnä ohjelmaa. Silloin tärkeää on että ruoka löytyy NOPEASTI, HELPOSTI ja LÄHELTÄ. Lisäksi SEN PITÄÄ MAISTUA SEKÄ ÄIDILLE ETTÄ TYTTÄRELLE.  Näissä valinnoissa painottuu ruoan laatu, sijainti sijainti sijainti ja se, että listalta löytyy oikeata ruokaa myös lapsille, eikä ainaista nakit & ranskalaiset -kamaa.

1. La Famiglia

PAIKKA: Keskuskatu 3, 00100 Helsinki

Iso ravintola keskellä ydinkeskustaa, josta löytyy ruuhka-aikaankin tilaa. Täällä on aina ystävällinen palvelu ja hyvä tenavatoleranssi. Toisin sanoen ketään ei häiritse vaikka penskat huutavat ja juoksentelevat käytävillä. Paikassa on myös paljon syöttötuoleja ja hyvä leikkinurkkaus.

Varoitus sinkuille: pikkuväkeä on aina paikalla.

Ruoka – lähinnä pasta-annosvalikoima – on hyvää ja se tulee nopeasti. Ruoka on maistunut aina myös tyttärelleni.

Ja huomio: Jos olet liikkeellä kaverin kanssa ja haluat syventyä keskusteluun viinilasillisen äärellä, lapsille saa annokset ennen aikuisia (ennen kuin kärsimätön venkoilu taas alkaa…) 

2. Putte’s Bar & Pizza

PAIKKA: Kalevankatu 6, 00100 Helsinki

Korkeamman tason pitsaa. Äiti tykkää, kun tarjolla on jotain fiinimpää kuin lähiöpitsaa kehä III:n ulkopuolella. Lapsille taas pitsa uppoaa aina.  

Tila on meluinen ja kaikuva, mikä saattaa häiritä jotakuta, mutta ei meitä. Saapahan puhua itsekin rennosti ääneen, eikä kiukkukohtauskaan haittaa.

3. MaiThai

PAIKKA: Annankatu 31-33, 00100 HELSINKI

Pieni thaimaalainen klassikkopaikka, jollaista ei ehkä heti miellä lasten ravintolaksi. Täällä ei ole syöttötuolirivejä (vaikka sellainen löytyykin tarvittaessa) eikä leikkinurkkausta.

MaiThai on lapsellisen hyvä paikka myös illalla. Ravintolassa ei ole A-oikeuksia, joten se hiljenee iltaa kohti. Vaikka tilat ovat pienet, sisään on aina mahtunut hyvin. Ruoka on erinomaista ja se tulee nopeasti. Ainakin oma tyttöni tykkää, kunhan se on kanaa.

Jaa postaus somessa