Unelma Puoti – hauskoja löytöjä ja hyvää mieltä

Päivitetty: 28. huhtik. 2020

Deep Helsinki kaupallinen sisältökumppani


Helsingin Töölössä, idyllisessä vanhan kerrostalon kivijalassa asiakkaita palvelee Unelma Puoti, jota vetää kahden käsityöläisyyttä ja pienyrittäjyyttä arvostavan naisen iloinen parivaljakko.

Unelma puoti, Töölö, käsityöt

Osoitteessa Mannerheimintie 37 sijaitseva sympaattinen pikkukauppa on vain kivenheiton päässä Olympiastadionilta ja keskellä uutta kukoistusta elävää Töölöä. Raitsikalla tai bussilla pääsee käytännössä aivan liikkeen eteen.

Viereen on vähän aikaa sitten avautunut suosittu kampaamo-kahvila Niitty Töölö ja läheltä löytyy muitakin kiehtovia kivijalkayrityksiä, kuten vaikkapa Nukketohtorin vastaanotto. Kulttuuritehdas Korjaamo on muutaman minuutin kävelymatkan päässä.


Laatua kaikille budjeteille


Unelma PuodinPiia Virtala ja Laura Koskinen löysivät toisensa sattumalta Naisyrittäjien Facebook-ryhmän kautta muutama vuosi sitten. Aluksi mukana oli neljä naisyrittäjää, mutta nyt Piia ja Laura vastaavat Unelma Puodista kaksin.

Unelmapuoti, Töölö, käsityötä
Laura (vasemmalla) ja Piia ovat pyörittäneet uudenlaista käsityöpuotia Töölössä parisen vuotta.

Tavoitteena on nostaa esiin suomalaisten käsityöläisten ja pienyrittäjien osaamista ja antaa mahdollisimman monelle mahdollisuus ostaa suomalaisia tuotteita.

”Meidän mielestämme jokaisella opiskelijasta eläkeläiseen pitäisi olla varaa ostaa Suomessa käsin valmistettuja tuotteita. Siksi tuotevalikoimasta löytyy kaikille kukkaroille sopivia vaatteita sekä käyttö- ja koriste-esineitä.”

Kierrätysaarteita ja luonnontuotteita


Visiitti puodissa saa hyvälle mielelle, sillä monenlaisia ihanuuksia on tarjolla jo pikkurahalla. Monet asiakkaat ovat jo löytäneet kiinnostavan puodin ja huomanneet kukkaroystävälliset hinnat.


Kävijät ihastelevat kekseliäitä kierrätystuotteita, kuten vanhoista shakkinappuloista tehtyjä korvakoruja, nostalgisista karkkipapereista taiottuja hiuspampuloita ja lp-levyistä muokattuja seinäkelloja. OululaisenVenka&Vinkanekologisissa design-koruissa taas on hyödynnetty vanhoja kolikoita ja pyörän sisäkumia.


Perheet osaavat jo suunnata Unelma Puotiin, sillä valikoimasta löytyy myös arkea piristäviä värikkäitä lastenvaatteita ja lastenhuoneeseen iloa ja järjestystä tuovia säilytysrasioita ja -pussukoita. Hyllystä pilkistävät myös suloiset vauvantossut, jotka sopivat vaikkapa lahjaksi pienelle tulokkaalle.

Vakioasiakkaat piipahtavat puodissa noutamassa pyykkietikkaa ja muita ekologisia siivous- ja puhdistusaineita. Hyllyiltä löytyy myös suosittua luonnonkosmetiikkaa. Tuotteita löytyy mm. merkeiltä Kaurilan Sauna ja Saaren Taika.Puodista löytyy vaikka mitä! Ensi kierroksella silmään osuu vain osa herkuista. Ja uusia tuotteita tulee myyntiin säännöllisesti.

”Luonnontuotteiden kysyntä kasvaa jatkuvasti, joten pyrimme vastamaan toiveisiin tuomalla niitä myyntiin. Haluamme tarjota tuotteita, joita jokaisen marketin hyllyiltä ei löydy”, toteaa Piia

Toiveita ja unelmia


Puoti on monen unelman täyttymys. Asiakkaat ovat löytäneet sieltä milloin pitkään etsimänsä vaatteen, milloin ainutlaatuisen korun, täydellisen tuliaisen tai persoonallisen syntymäpäivälahjan.

”Asiakkailta saatu palaute on ollut todella kannustavaa. Tuntuu hienolta, että voimme tarjota ihmisille iloisia yllätyksiä”, toteavat puodin puuhanaiset.

Käsityöläisille ja pienyrittäjille liike antaa mahdollisuuden tuoda tuotteita kivijalkamyymälään ilman omaa toimitilaa.


Entäpä tilaustyöt?

”Asiakkaat saavat vapaasti esittää toiveita ja tehdä erikoistilauksia. Kaikki mahdolliset tuotteet eivät yksinkertaisesti mahdu esille, mutta tilaamalla voi saada itselleen aivan uniikin tuotteen. Aina kannattaa kysyä!”, kehottaa Laura, joka tekee itsekin tilauksesta esimerkiksi jättipeittoja ja villasukkia.

Puoti on unelmien täyttymys myös omistajilleen:

”Toistaiseksi työskentelemme molemmat puodissa osa-aikaisesti. Toiveena kuitenkin on, että mukavasti liikkeelle lähtenyt toiminta työllistäisi tulevaisuudessa meidät kokoaikaisesti ja liikkeestä tulisi pysyvä osa töölöläistä elämää.”

Laura ja Piia toivottavat uudet ja vanhat asiakkaat tervetulleiksi Unelma Puotiin.


Pistäydy Unelma Puotiin!

osoite: Mannerheimintie 37, 00250 Helsinki

puhelin +358 40 258 5368

sähköposti: unelmapuoti@gmail.com

Facebook: https://www.facebook.com/Unelmanpuoti/

Instagram: @unelmapuoti


#unelmapuoti #töölö #kivijalkakauppa #pienyrittäjyys #käsityöt #lahjatavarat

Teksti: Mari Toivonen

Valokuvat: Mari Toivonen ja Adessa Heikkinen


Uniikkeja tarinoita Helsingistä – ainutlaatuisia

paikkoja, elämyksiä ja ihmisiä