TUK TUK AJELU HELSINGISSÄ – HAUSKAA JA EKOLOGISTA

Kaupallinen yhteistyö

Oletko jo ajanut TukTukilla? Hauska idea on tilata ajelu työ- tai ystäväporukalle. Kaukoidän lajitovereihinsa verrattuna nämä Suomeen tuodut sähkökäyttöiset TukTukit ovat modernimpia ja ekologisempia. Ajelulla nautit kaupungin tunnelmasta ja opit todennäköisesti jotain uutta pääkaupungistamme.

DeepHelsinki kävi testaamassa, miltä tuntuu uudenlainen tapa tehdä kiertoajelu Suomen hienossa pääkaupungissa. Asfaltoiduilla kaupungin kaduilla kyyti on vakaata, tukka hulmuaa merellisen Helsingin ilmassa. Kuski, joka samalla toimi oppaana, kertoo asiantuntevasti reitin varrella vastaan tulevista kohteista, niin historiaa kuin nyky asioitakin. Vaikka Helsinki on allekirjoittaneen syntymäkaupunki, sain ajelulla uuttakin tietoa. Kuinkahan moni teistä tietää esim. kuka oli Mechelin, kenen mukaan on nimetty Mechelininkatu?


Tunnin ajelulla ehtii monenlaista, kuten ihastella vanhoja jugend huviloita Eiran kapeilla kaduille, näillehän eivät perinteiset kiertoajelu bussit mahdu. Kyyti tuntui turvalliselta koko ajan. Pientä, mutta mukavaa jännitystä toi ajoneuvon huojuminen perinteikkäillä mukulakivikaduilla. Turvavyöt olivat varmistamassa paikoillaan pysymistämme ja oppaan asiantuntevan opastuksen kuulemikseksi kaikille oli jaettu matkan alussa kuulokkeet.

Helsinki TukToursin TukTukit ovat moderneja, hohtavan valkoisia sekä sähkökäyttöisiä. Liikkuminen niillä on hiljaista ja ekologista. Yönsä TukTukit viettävät tallissaan Runeberginkadulla ja ne ladataan siellä tuulisähköllä. Ajot, mitä voit tilata Helsinki TukToursilta, ovat pääsääntöisesti kantakaupungin alueella.

Helsinki Tuktours on perustettu vuonna 2019 hauskojen ja ympäristöystävällisten kiertoajeluiden tarjoamista varten. Sen taustalla ovat Helsinki- opas Juho Raution Yoo-hoo! Tours ja TukTukeja maahantuova TukTukFinland. Juho on toiminut matkailun parissa jo parisenkymmentä vuotta, esimerkiksi risteilylaivoilla ja lentoyhtiöissä. Matkoillaan hän on monessa kohteessa kiinnittänyt huomiota TukTukeilla tehtäviin kierroksiin, ja sen pohjalta alkoi suunnittella tällaista mahdollisuutta myös Helsinkiin sekä kaupungin ja lähistön asukkaiden että kaupungissa vierailevien iloksi.

Hauskan TukTuk ajelun voit tilata vaikka työ- tai kaveriporukalle ja voitte itse päättää, mitä kierroksellanne haluatte nähdä. Hyvä takuuvarma reitti on Eiran kapeiden katujen läpi Kaivopuiston rantoja pitkin Senaatintorille, mutta miksei vaihteeksi ajelu vaikka Jätkäsaareen tai Kalasatamaan? Hyvä kohde on myös Kallio, missä aina mielenkiintoista katseltavaa! Jos haluatte yhdistää retkeen pysähdyksen omia evätänne nauttien, se sopii mainiosti. Voitte myös tilata picnic-korin valmiiksi teitä autoon odottamaan, tai ottaa omat eväät ja virvokkeet mukaan. Jos teitä on enemmän kuin yhteen autoon mahtuvat neljä, voitte tilata kaksi TukTukia!

Seuraava ajelu, minkä itse haluaisin tällä tehdä, on syntymäpäiväajelu ystävien kanssa – siihen kuuluisi pysähdys merenrantaan skoolailemaan ja fiilistelemään, kera kuohuviinin ja mansikoiden!

Helsinki TukTours yhteystiedot:

www.helsinkintuktours.fi

e-mail: info (at) helsinkituktours.fi

FB: www.facebook/helsinkituktours

Insta: #helsinkituktours
Jutun kirjoitti ja kuvasi Adessa

Uniikkeja tarinoita Helsingistä – ainutlaatuisia

paikkoja, elämyksiä ja ihmisiä