TOP3 Opastetut kävelykierrokset


Top3 opastetut kävelykierrokset, Helsinki kävely

Näillä kävelykierroksilla Helsinkiä saa katsella hätkähdyttävän erilaisista kulmista ja aiheensa perin juurin tuntevien oppaitten johdolla.


1. Hima & Strada

Hima & Stradan vaihtoehtoiset kävelykierrokset tarjoavat Helsingistä sellaista tietoa ja tarinaa, joista porvarillinen kaupunkilainenkaan ei tiedä mitään, saati sitten satunnainen turisti. Näkökulmia asunnottomuuteen ja kaupungin julkisivun alaisiin maailmoihin tarjoillaan esimerkiksi Kalliossa, Pasilassa, Maunulassa ja Rööperissä eli Punavuoressa.


Kierroksia ei suositella köyhyysturisteille, vaan heille jotka eivät halua ummistaa silmiään yhteiskunnan epäkohdilta. Näitä katuoppaita kannattaa kuunnella avoimin sydämin.


Hima & Strada sivusto (varaa täältä paikkasi kierrokselle!)

KIELI: SUOMI

OSA KIERROKSISTA ESTEETTÖMIÄ!


Kuvat: Hima & Strada (pääkuvassa Kurvin kierteen katuopas Poitsu)


2. WalkHelsinki


Walk Helsinki, kaupunki kävelyt, senaatintori
Kuva: Walk Helsinki

Kiinnostaako Helsingin arkkitehtuuri, historia tai vaikkapa paikallinen viini-, panimo- tai ravintolakulttuuri? Walk Helsingin opastetuilla kierroksilla kuulet tarinoita kaupungin ydinpaikoista, pintaa syvemmältä. Tilauskierroksille voi ilmoittautua vaikka työporukan tai muun ryhmän kanssa.


Oppaana toimii yrittäjä Pauli Jokinen, joka on kirjoittanut useita paikallisia kävelyoppaita ja on myös perustamansa Helsingin kävelyfestivaalin johtaja.


www.walkhelsinki.fi

KIELI: SUOMI

OSA KIERROKSISTA ESTEETTÖMIÄ!


3. Maailmanpoliittinen kansalliskävely / Teivo Teivainen


Kirjaesittely / Into kustannus 2017


Tälle kävelylle voi osallistua tukevasti omassa nojatuolissa istuen. Kirja tarjoaa konkreettisen kävelyreitin lisäksi harvinaisen suoria näkökulmia suomalaisuuteen, historiaan, kulttuuriin ja moninaisiin yhteiskunnallisiin ilmiöihin.


Mukaansatempaavin rinnastuksin ja kärjistyksin Helsingin yliopiston maailmanpolitiikan professori Teivo Teivainen onnistuu asettamaan tutut historialliset faktat osaksi laajempaa, maailmanpoliittista ja kulttuurista yhteyttä.


Välillä hirvittää, välillä naurattaa – tämä kävelykierros ei jätä kylmäksi.


KIELI: SUOMI

ESTEETÖN NOJATUOLIKOKEMUS


Jutun kirjoitti Miia

Uniikkeja tarinoita Helsingistä – ainutlaatuisia

paikkoja, elämyksiä ja ihmisiä