TOP3 Kotimaista kasvisruokaa

Helsingissä saa hyvää kasvisruokaa monipuolisin etnisin vivahtein, mutta myös vahvasti kotimaisia aineksia ja lähiruokaa painottaen. Deep Helsingin kesän 2019 parhaat kasvisruuat ilahduttavat vegetaristia, joka on kiinnostunut suomalaisista raaka-aineista, omaleimaisista paikallisista ravintolakonsepteista ja terveysnäkökulmasta.1. Silvoplee


Osoite: Toinen Linja 7, 00530 Helsinki

Silvoplee on helsinkiläisen kasvisruokakulttuurin klassikko ja todellinen edelläkävijä elävän ravinnon ja luomuruuan esiin tuomisessa. Monelle kaupunkilaiselle Kallion kupeessa sijaitseva Silvoplee on se ensimmäinen kasvisruokaravintola, johon uskaltaa kutsua kaverinkin syömään.

Deepin mielestä erityisen upeaa on se, ettei ravintolan suosio ole lainkaan madaltanut ruuan tasoa.

Satu Silvon perustama kasvisravintola tarjoaa ymmärtääkseni monipuolisimman ja maukkaimman sekä elävää ravintoa että kypsennettyä kasvisruokaa sisältävän noutopöydän, jonka hyvä puoli on, että siinä maksetaan ruuan painon mukaan. Jos haluat syödä vain vähän, otat vain vähän ja maksat vähän. Jos haluat ottaa kaikkea paljon, maksat paljon. Ravintolan lisäksi tiloihin kuuluu pieni kahvila, josta saa esimerkiksi tuorekakkuja ja -leivoksia, vehnänoras- ja inkiväärishotteja, hyvin erilaisia kasvimaitopohjaisia kuumia juomia, täytettyjä leipiä ja makoisia muita pikku syötäviä. Tämä on ollut jo vuosikausia kantaravintolani! Johanna / Deep Helsingin gallup 4/2019

Silvopleen hyvän ruuan takana on muuten vahvaa tietoa ravintoterveydestä ja ruokavalion vaikutuksesta hyvinvointiin. Jos aihe kiinnostaa ja käyt ravintolassa, tutustuthan myös Satu Silvo & Silvoplee -kirjaan tai tsekkaa Silvopleen websivut!


2. Jura


Osoite: Neitsytpolku 10, Helsinki

Ravintola Jura pääsee kasvisravintoloiden listalle, vaikka ravintolassa tarjoillaan myös lihaa. Niin mahtavat maut Juran keittiössä loihditaan esiin kotimaisista kasviksista. Ja onhan Juralla myös täysin vegaanisia vaihtoehtoja.

Ravintolasuosikkini on Jura Ullanlinnassa. Siellä on maukas ja eettisesti tuotettu ruoka, jossa käytetään monipuolisesti kasviksia. Kaisa / Deep Helsingin gallup 5/2019

Itse pureskelin ravintolan parsaa lähes liikuttuneena, silmät puoliummessa. Miten täydellistä yksinkertaisuus joskus onkaan!

Konstailemattomuus ja vaatimaton asenne on valttia myös ravintolan viestinnässä: Ei turhia lupauksia eikä krumelunkia – ruoka puhuu puolestaan. Katso vaikka Juran websivut!


3. Pupu


Eri pisteitä kantakaupungissa, Deepin testissä Töölön Pupu (Runeberginkatu 59)

Pupu on uusi helsinkiläinen salaattiruokaketju, joka valmistaa gastronomisia salaatteja luomu- ja lähiraaka-aineista. Osa annoksista sisältää kalaa/lihaa, mutta toisaalta myös vegaanisia vaihtoehtoja löytyy.

Pupu-ketju on levinnyt nopeasti eri pisteisiin, toistaiseksi lähinnä Helsingin kantakaupungissa. Pupulla on takana vahvaa kokkimaajoukkuetason osaamista ja ihan omanlaisensa liikeidea. Salaatteja ja juomia voi tilata myös verkkokaupasta, ja viedä mukana kesäisiin puistoihin tai merenrannalle.

Avainsyy Deepin listalle pääsyssä on kuitenkin salaattien aidot ja rehevät maut sekä volyymi. Pupun Garlis ja Sweet Roast täyttävät vaativatkin vatsat. Mahtavaa on sekin että annosten ainekset ja ja tärkeät ravintoarvot kerrotaan avoimesti Pupun verkkosivuilla.

BONUSVINKKI:

Jos olet kiinnostunut suomalaisesta lähiruuasta, aidoista tilatuotteista ja lähimetsien antimista, tutustu myös REKO-ruokaketjun ideaan! Se tuo palan puhdasta suomalaista maaseutua stadiin.

Reko-ringeissä laadukkaat ja tuoreet ruoka-ainekset siirtyvät tuottajalta kuluttajalle ilman välikäsiä. Kohtaamispaikkoja on eri puolilla Suomea ja pääkaupunkiseutua.

Katso facebookista missä on sinun lähin reko-ruokapisteesi!Teksti:Miia

Kuva: Nadine Primeau / Unsplash.com

Uniikkeja tarinoita Helsingistä – ainutlaatuisia

paikkoja, elämyksiä ja ihmisiä