TOP3 Esteettömät Kirpputorit


Suomi on hyvien kirpputorien maa, ja Helsinki on erilaisten kirpputorien luvattu kaupunki. Kirppishelmien joukosta kokosimme sellaiset paikat, joissa liikkuminen on helppoa vaikka pyörätuolilla tai lastenrattaiden kanssa.


Edullisimpia löytöjä voi tehdä keskustan ulkopuolella sijaitsevilta suurilta kirpputorihalleilta, joissa on yksi keskitetty kassa ja joista kaupunkilaiset ovat vuokranneet vähintään viikon mittaisia myyntipaikkoja. Näihin liikkuminen ei aina ole helppoa saatikka esteetöntä. Monia paikkoja en suosittelisi iäkkäille, liikuntaesteisille tai lastenrattaiden kanssa liikkuville, mutta esimerkiksi Kannelmäen Aino ja Pohjois-Haagan Spinny sijaitsevat molemmat sekä juna- että bussilinjojen varrella ja ovat esteettömiä.

Varsinaiset suosikkini ovat kuitenkin viikonloppuisin avoimia pop up-tyylin kirpputoreja.


Jäähallin kirppis


PARAS TALVIKIRPPIS! (Auki talviviikonloppuisin klo 8-13 muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta, kesäisin kiinni) Esteetön tila!


PAIKKA: Helsingin vanha jäähalli, Nordenskiöldinkatu 11-13


Saavu ajoissa paikalle -kiireisimmät myyjät poistuvat jo puoliltapäivin. Leveillä käytävillä on helppo liikkua myös pyörätuolin, lastenrattaiden tai vedettävän matkalaukun kanssa. Jäähallin kirppis houkutteleekin sekä kirppisammattilaisia että kerran vuodessa varastojaan tyhjentäviä pääkaupunkilaisia.


Vanhan jäähallin fiilis on avara ja valoisa – saattaapa olla että kirppiskäytäville asti kantautuvat jäällä harjoittelevien taitoluistelijoiden äänet ja musiikki.


VINKKI: Budjettimatkailijan viikonloppuaamun voi aloittaa edullisella aamiaisella Kisahallin FreshStopissa. Tarjolla on sekä terveellistä smoothieta että luomua. Lyhyt kävely Stadikan maisemien kautta Jäähallin kirppikselle tarjoaa ehtaa Helsinki-nostalgiaa!


Hietsun kirppis


PARAS KESÄKIRPPIS (Auki kesäviikonloppuisin n. klo 8-14)


PAIKKA: HIETALAHTI, Lönnrotinkatu 34


Merellisellä ja avaralla Hietalahden torilla on ihanaa viettää kesäpäivää: Terassilta saa viileän juoman tai jäätelöä, iso tori on täynnä upeita kirppislöytöjä. Monet helsinkiläiset varaavat myyntipöydän Hietsusta vähintään kerran kesässä – heille myyntivoittoa tärkeämpää on lienee hyvä fiilis.


Saavu ajoissa paikalle -kiireisimmät myyjät poistuvat jo puoliltapäivin. Säävaraus: Sateella tai kovalla tuulella tori on tyhjillään eikä tavaroiden katselu ole helppoa. Sekä Hietsun myyjät että asiakkaat toivovat kesälle paljon aurinkoisia päiviä.


VINKKI: Hietsun kulmilla sijaitsee myös tunnettu vanha merimieskapakka Salve, jonka silakat ovat pala Helsingin historiaa. Salvessa allekirjoittanut on bongannut esimerkiksi kirjailijoita, näyttelijöitä ja entisen presidentin.


Siivouspäivä


PARAS KIRPPISTAPAHTUMA 


Siivouspäivänä koko kaupunki muuttuu suureksi kirpputoriksi. Parhaita paikkoja ovat puistot, kuten Esplanadi, Vanha Kirkkopuisto, Hesperianpuisto tai Karhupuisto, mutta monet helsinkiläiset myyvät siivouspäivänä omia aarteitaan vapaamuotoisesti talojen sisäpihoilla tai porttikongeissa. Myynnissä onkin ainutlaatuisen laaja valikoima tavaroita, ja koska myyntipaikat ovat myyjille ilmaisia, ostajilla on hyvä mahdollisuus tinkiä tuotteista.

Deep Helsingin Miia myy omia aarteitaan vain siivouspäivinä, ja on antanut ilmaiseksi kirjoja, leluja ja astioita heille, jotka vain ovat sattuneet paikalle tavaroita ihailemaan. Siivouspäivä on upea idea, järjestelyt toimivat hyvin ja kierrättäminen saa kaupunkilaisten suut messingille!


+ Bonusvinkki

Huikeita kirppislöytöjä voi tehdä myös satunnaisissa kirppistapahtumissa tai myyjäisissä eri puolilla kaupunkia – niitä on järjestetty esimerkiksi kouluilla, eri yhdistyksissä tai kaupunginosien kaduilla tai asukastaloilla.

Kesäisin yksi vakiintunut hyvän fiiliksen sunnuntaipuistokirppis sijaitsee Vallilassa, Aleksis Kiven kadun ja Teollisuuskadun välisessä Dallapen puistossa.


Teksti ja kuva Miia

Uniikkeja tarinoita Helsingistä – ainutlaatuisia

paikkoja, elämyksiä ja ihmisiä