SILVOPLEE

Päivitetty: 29. maalisk. 2021

Deep Helsinki kaupallinen sisältökumppaniSilvoplee on kasvisravintola, jossa kanta-asiakkaat luottavat sekä tinkimättömään laatuun että makuun. Ravintolan ja kokonaisen hyvinvointifilosofian äiti, Satu Silvo, on elävä esimerkki siitä miten hyvää terveellinen ruokavalio voi ihmiselle tehdä.

Silvoplee on Helsingin ehkä klassisin kasvisravintola, jonka runsas, päivittäin vaihtuva noutopöytä ja raakakakkuravintolan gluteiinittomat ja maidottomat herkut ovat yhdistelmä elävän ravinnon, puhtaitten raaka-aineitten, luomun ja lähiruuan parhaimpia paloja.Uusia kasvisruokapaikkoja nousee kaupunkiin kuin sieniä sateella, mutta Silvopleen vahvuus on 20 vuoden tietotaito kasvisruuan edelläkävijänä ja käytännön kokemus siitä mikä toimii, mikä ei. Ravintolan kanta-asiakkaat luottavat Silvopleessä sekä makuun että tinkimättömään laatuun.

Silvopleen omistaja on Satu Silvo, arvostettu suomalainen näyttelijä ja hyvinvoinnin puolestapuhuja. Hänen mukaansa Silvopleen avainjuttuja ovat puhtaat raaka-aineet ja käsintehty, kokonaisvaltaisella otteella ja osaamisella tehty kasvisruoka.


”Käyn itse syömässä Silvopleessä lähes päivittäin. Valikoimassa on terveellinen aamupala, lounas, jäätelöt, smoothiet ja pienet herkut, ja ruuasta tulee aina energinen ja hyvä olo.”


Satu Silvo & Silvoplee -kirjaan on koottu 50 valikoitua Silvopleen reseptiä sekä käytännön vinkkejä paremman ruokavalion rakentamiseen.

Julkisuudessa Silvo on tuonut vahvasti esiin kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin tähtäävää elämäntapaa. Sen keskiössä on ruoka, joka buustaa sekä kehoa että mieltä.

Niinpä Silvoplee on ainutlaatuinen yhdistelmä ainutlaatuista kasvisruokatietämystä, hyvinvoinnin ideologiaa ja myös tinkimätöntä suomalaista yrittäjyyttä, jossa rahaa tärkeämpi asia on tekemisen laatu.
Silvopleen asema kasvisruuan suunnannäyttäjänä ei ole tullut ilmaiseksi


Kasvisruoka on nykyisin kasvava trendi, mutta Silvopleen aloittaessa vuonna 1998 tilanne oli aivan toinen.

Eräs urbaanilegenda kertoo miten 2000-luvun alussa kasvisruokapöydän ääreen kutsuttu suomalaismies kieltäytyi syömästä ja sanoi ihmisen tarvitsevan elääkseen lihaa. ”Jos näytätte minulle ihmisen, joka voi hyvin ja menestyy syömällä pelkkää kasvisruokaa, niin minäkin alan vetää porkkanaa.” Mies uhosi.

Kun joku mainitsi nimen ”Satu Silvo”, mies vaikeni ja alkoi annostella lautaselleen salaattia.

Tarina kertoo sekä Silvopleen omistajan upean energisestä julkisuuskuvasta, mutta myös siitä millaisia ennakkoasenteita Silvoplee on vuosien varrella kohdannut. Juuri Silvoplee on ollut alansa edelläkävijä ja tienraivaaja monille tämän hetken ravintotrendeille.
Silvopleen ihana kamala alku


Vuonna 1998 Satu Silvo loukkaantui vakavasti.

”Samoihin aikoihin silloinen kantaravintolani lopetti, enkä saanut mistään mieleistäni kasvisruokaa.”

Kantaravintola oli Marjatta Svennevigin luotsaama Green Way, joka toi elävän ravinnon ideologiaa Suomeen 1990-luvulla. Silvo tarttui toimeen. Hän perusti ravintola Silvopleen, jonka palvelukseen päätyivät sekä Green Wayn laitteet että näkemyksellinen kokki Helga Lind.


”Ravintolanpidosta en tiennyt aluksi mitään, mutta ilmoittauduin vuoden mittaiseen naisyrittäjä-koulutukseen. Mietin, että ehkä muitakin kiinnostaa ruoka, joka auttaa uudistamaan bakteerikantaa, vahvistaa immuunijärjestelmää ja tekee kokonaisvaltaisesti hyvää.” Silvo kertoo.


Ensin Silvopleen asiakkaina olivat lähinnä terveystietoiset naiset ja esimerkiksi syöpäpotilaat, joille voimaannuttava ravinto oli elinehto. Sittemmin ravintolan löysivät vegaanit ja pienten lasten äidit.

Sitten ravintolaan tulivat edellisten lisäksi taksikuskit, remonttimiehet, muusikot, akateemikot ja kansainväliset bisnesmiehet, jotka kokoavat Silvopleen eväsboxeihin koko päivän eväät, aamupalasta päivälliseen ja pieniin välipaloihin.”Kun ruuan tuoreus, laatu ja maku ovat kohdallaan, niin ovipumppu laulaa.” Ravintolapäällikkö Merja Kivelä kertoo: ”Meillä kaikenlaiset asiakkaat vauvasta vaariin toteavat käytännössä, että terveellinen ruoka voi olla oikeasti monipuolista ja maukasta. Ja herkuttelusta jää vieläpä kokonaisvaltaisen hyvä fiilis ja puhdas omatunto.”
Kanta-asiakkaat suitsuttavat Silvopleen konseptia: ruuan tinkimätöntä laatua, raaka-aineiden eettisyyttä, monipuolista raakakakkukahvilaa ja punnitusideaa, jossa asiakas valitsee itse haluamansa annoksen ja maksaa vain siitä mitä syö.


Silvopleen ideologiaa on vaikea mahduttaa yhteen artikkeliin, mutta se joka ei itse pääse ravintolaan, voi lukea Satu Silvo & Silvoplee kirjaa (myynnissä sekä verkkokaupassa että ravintolassa).

Ja psst: Varoituksen sana lukijoille: Silvon ja Silvopleen tarinaan, resepteihin ja terveysvinkkeihin perehdyttyään ei voi enää epäillä kasvisruuan voimaa tai suomalaista visiota, joka pesee niin ennakkoluulot kuin taloudelliset haasteetkin.

Lisätietoja ravintolasta ja pöytävaraukset:

Sijainti:

Toinen linja 3, 00530 Helsinki

Kuvat Emmi Tulokas ja Adessa Heikkinen

Teksti Miia

Uniikkeja tarinoita Helsingistä – ainutlaatuisia

paikkoja, elämyksiä ja ihmisiä