MYKORU – pieni pala kauneutta ja mielenrauha

Päivitetty: 28. huhti 2020

Deep Helsinki kaupallinen sisältökumppani

Mäkelänkadun korupajassa yhden miehen kädet tekevät pieniä ihmeitä kullasta ja hopeasta.


Miki Rahikainen on korusuunnittelija, jolle luomistyö on kutsumus. Jokainen koru syntyy Rahikaisen herkissä käsissä taidolla ja rakkaudella.

Kerran asiakas sovitteli Rahikaisen tekemää korua kaulaansa ja ihmetteli:

Miten pelkästä korusta voi välittyä näin ihmeellinen rauha?
My Koru, Miki Rahikainen
Mäkelänkadun korupajassa yhden miehen kädet tekevät pieniä ihmeitä kullasta ja hopeasta.

Mäkelänkadun korupajan puinen seinäkello koristeveistoksineen kiinnittää katsojan huomion. Se on Rahikaisen isän tekemä. Ornamentit on tehty käsin yhdestä puusta, ilman erillisiä liimauksia, puunsyitä ja materiaalia kunnioittaen. Maallikko ei ehkä näe työn taidokkaita yksityiskohtia, mutta Rahikainen näkee. Häneen isän kädentaidot tekivät vaikutuksen jo varhain.

Jo lapsena kuulin, että muut tekee mitä osaa, mutta isä tekee mitä haluaa. Rahikainen kertoo


Taito kulkee selvästi suvussa. Rahikaisen suunnittelemasta korumallistosta välittyy moderni skandinaavinen muotokieli ja perinteinen suomalainen luonto, herkkyys ja karheus yhtä aikaa.

Rahikainen on aina ihaillut erilaisia muotoja. Kouluvihkot täyttyivät koukeroista ja monimutkaisista kuvioista, mutta opiskelu jäi lyhyeksi. Rahikainen tienasi vuosien ajan leipänsä esimerkiksi raksalla, vartijana ja vahtimestarina.Oma luomistyö alkoi vuonna 2004. Rahikainen näki ystävän seinällä pienen enkelin. Ensimmäiseksi inspiraation vallassa, oman makuuhuoneen lattialla, syntyivät saviset siivet. Ne ovat edelleen esillä MyKorun liiketilassa. Vuosien myötä materiaali vaihtui keramiikasta hopea- ja kuparisaveen ja lopulta kultaan ja hopeaan.


Intohimo muotoiluun on säilynyt jo 15 vuoden ajan.


Korusuunnittelija tavattavissa, Mäkelänkatu 58


Tammikuun 2019 alkaen Rahikainen on toiminut täyspäiväisenä koruyrittäjänä. Haaveet valoisasta työtilasta toteutuivat Mäkelänkadun ja Elimäenkadun kulmahuoneessa. Kahden suuren ikkunan takana on sekä korusuunnittelijan verstas että myyntinäyttely.
Liikenneyhteyksien kannalta MyKoru ei voisi olla paremmalla paikalla. Raitiovaunut 7 ja 1 tulevat melkein työhuoneen ikkunan alle, ja sisäpihalle pääsee myös autolla.


Mäkelänkadun vilkkaan liikenteen seasta voi bongata korupajan välineistöä ja työnsä ääreen uppoutuneen käsityöläisen.


Mikähän koru siellä nyt on työn alla?


Rahikainen kertoo ettei liikenne häiritse työntekoa, vaikka hän tiedostaakin olevansa lasiseinien takana kuin akvaariossa. Korupajassa työ imaisee tekijänsä. Korun muoto ja yksityiskohdat vievät kaiken huomion.

Rakkaus työhön ja metalliin on mukaansatempaavaa, joskus jopa oman terveyden uhalla kun lounaat ja kahvitauot jäävät väliin. Rahikainen kertoo nauraen.

Vahva arvovalinta


Jos isältä on peritty kädentaidot, äidiltä on tullut kristillinen vakaumus. Koruissa on kuitenkin Rahikaisen mukaan kysymys kaikille yhteisistä arvoista, kuten rakkaudesta ja ilosta.


Äskettäin Rahikainen on suunnitellut korun Ghost of the Game näyttelyyn, yhteistyössä valokuvaaja Johanna Kareen kanssa. Näyttelyssä tunnetut suomalaiset jääkiekkoilijat kertovat, miten elämä muuttui taklauksesta syntyneen aivovamman seurauksena.


Muita MyKoru -malliston koruja ovat mm. Elämänpuu -riipus, herkkä Perhoskoru ja Rauduskoivun lehti. Päämateriaalit ovat kulta ja hopea.

Jokainen koru on kaunis myös symboliikaltaan. Rauha, josta korusuunnittelija on saanut palautetta useammaltakin asiakkaalta, välittyy sekä tekijästä että hänen koruistaan.

Jokainen koru on pieni pala kauneutta. Haluan välittää ihmisille sitä iloa, toivoa ja turvallisuuden tunnetta, jota olen itse kokenut. Palaute on minulle merkki siitä, että vahva tunnelataus välittyy myös koruihin.

Tulevaisuudessa MyKoru voi Rahikaisen mukaan olla vahva suomalainen brändi, jonka alle mahtuu muitakin muotoilijoita.


Vuoden jokaiseen juhlaan; äitienpäivään, valmistujaisiin, häihin, syntymäpäiviin, konfirmaatioon tai jouluun MyKoru on vahva ja yksilöllinen lahjavalinta. Isojen perinteisten korumerkkien sijaan Mykorussa houkuttelee tekijän henkilökohtainen ote ja arvomaailma: aito elämänilo, mielenrauha ja toivo.My koru, korudesign


Mykorun takana on Miki Kalevi Rahikainen.

Korusuunnittelija ja kutsumuksellinen käsityöläinen, jolle ihmisten kohtaaminen ja auttaminen vapaaehtoistyön kautta on elinikäinen missio. Se on myös tapa omistautua elämän tärkeille arvoille: uskolle, toivolle, mielenrauhalle ja kauneudelle.

Mikin kotona on vaimo, kaksi teini-ikäistä tyttöä ja kaksi koiraa.


Haluatko tietää lisää?

Tutustu web-sivustoon ja verkkokauppaan osoitteessa MyKoru.fi .

Käy tutustumassa MyKorun myyntinäyttelyyn osoitteessa Mäkelänkatu 58

#mykoru #koruja #mikirahikainen


Teksti: Miia

Kuvat: Emmi Tulokas

Uniikkeja tarinoita Helsingistä – ainutlaatuisia

paikkoja, elämyksiä ja ihmisiä