Koe merellinen Helsinki katamaraani purjehduksella

Päivitetty: 13. kesäk. 2020

Kaupallinen yhteistyö

Helsinki on kaunis monesta suunnasta, eikä vähiten mereltä päin katsottuna. Helsinkiläinen kippari Max Vikman tekee kesän ajan purjehduspyrähdyksiä Helsingin edustalle 44-jalkaisella katamaraanillaan. Monelle reissu on ollut ensikosketus purjehduksen maailmaan.


Kun astuin Lagoon 440 katamaraaniin, minutkin kokeneen purjehtijan, yllätti veneen tilavuus. Katamaraanissa on kaksi runkoa, joten tilaa on enemmän kuin tuplasti verrattuna vastaavaan yksirunkoiseen purjeveneeseen. Veneen rakenne estää suurimmat kallistelut, joten purjehdus katamaraanilla sopii hyvin hieman aremmillekkin merenkulkijoille.


Maailman merillä seilannut kippari Markus ’Max’ Vikman saa olemuksellaan olon tuntumaan veneellä kotoisaksi. Purjehdukselle lähteäksesi et tarvitse aikaisempaa purjehduskokemusta. Jos kuitenkin haluat hieman oppia purjehdusta, pääset nostamaan, laskemaan sekä trimmaamaan purjeita. Ja jos oikein hyvin käy, ehkä jopa hetkeksi ohjaamaan valtavaa alusta.


Parhaiden tarinoiden kuulemiseksi kannattaa oleskella Maxin läheisyydessä, hänellä on valtavasti mielenkiintoista tietoa kohteista joita reitillä tulee vastaan.


Jos olet valinnut 3,5 tunnin purjehduksen, johon kuuluu rantautuminen upeaan Vallisaareen, kuulet kävelyretkellä saarella Maxin opastuksen saaren vaiherikkaasta historiasta. Sekä kahden tunnin että 3,5 h purjehduksella reitti kulkee aivan Kaivopuiston rannan läheltä, sekä kiertää Suomenlinnan.

Veneessä Maxin apuna on kansihenkilö, joka toimii myös kokkina. Erillistä maksua vastaan voit ostaa maukkaan lohikeiton.


Mikä parasta aQuablue Charterin purjehduksella, voit itse valita, miten siitä haluat nauttia. Voit osallistua purjeiden trimmaamiseen tai vain istua veneen kannella ihastellen maisemia ja kuunnellen meren kohinaa. Purjehduksella aika katoaa, ja kun tulet takaisin, tuntuu kuin olisit ollut pidemmälläkin lomalla.


Merellä oleminen on mitä parhain tapa rentoutua!Hinta kesäiselle Helsinki purjehdukselle: 2 h purjehdus 1 hlö 69€, kaverin kanssa 65€/hlö ja kahden kaverin kanssa 61€/hlö

3,5h purjehdus 1 hlö 89€, kaverin kanssa 85€/hlö ja kahden kaverin kanssa 81€/hlö


Hintaan kuuluu kansipaikka, lasillinen kuplivaa, vesi, kahvi tai tee.

DeepHelsingin lukijoille extra etuna LASI KUOHUVAA aQuablue Charterin purjehduksella sanomalla "DeepHelsinki"!


Sateen sattuessa katamaraanissa löytyy runsaasti katettua tilaa.


Varaa paikkasi heti!

markus.vikman (at) aquablue.fi

+358 45 6706730


Lisätietoa aQuabluesta:


www-sivut

http://www.aquablue.fi


FB

https://www.facebook.com/aquablue.fi/
P.S. aQuablue Charterilta voit tilata työpaikan virkistyspäivä purjehdukset, syntymäpäiväpurjehdukset etc.


Kuvat ja teksti: Adessa

Uniikkeja tarinoita Helsingistä – ainutlaatuisia

paikkoja, elämyksiä ja ihmisiä