BAD BAD BOY – Helsingin pissaava poika

Päivitetty: 20. huhtik. 2020


Toisin kuin Brysselin kuuluisuus, Helsingin oma pissapoika jää monesti huomiotta. Se on sinällään pieni ihme, koska meidän pissaava patsaamme on huikeasti paljon isompi.


Suomen Manneken Pis on vaaleanpunainen jättiläinen, joka kortteeraa Jätkäsaaressa.


Kuvanveistäjä Tommi Toijan vaaleanpunainen Bad bad boy on 8,5 metriä korkea ja 7,5 tonnia painava betoniveistos, joka seisoo Jätkäsaaren Tyynenmerenaukiolla, Verkkokaupan ja Länsiterminaalin kulmilla.


Veistos syntyi Ruotsin Örebrossa julkisen taiteen OpenAir-tapahtumaan vuonna 2013 ja sen valmistamiseen tarvittiin mm. nostolavaa. Suomeen se muutti vuonna 2014. Täällä se kuseskeli Kauppatorilta Itämereen parin kuukauden ajan Helsingin juhlaviikkojen aikana, kunnes sai siirron ydinkeskustasta nykyiseen osoitteeseensa.


Muutto pois kaikkien silmien alta on varmasti ollut helpotus Bad bad boylle. Tuhmasta nimestään huolimatta poikaparan kasvot kun ovat pysyvästi jähmettynyt yllättyneeseen ja nolostuneeseen ilmeeseen, jota korostavat tarjoiluvadin kokoisiksi laajentuneet silmät ja hehkuvan punaiset posket. Siksi olenkin sitä mieltä, että kuka hyvänsä Bad bad boyn sitten onkaan nimennyt, hän on ollut tahallisen ilkeä. Minkä veistosrukka sille voi, että se on a) alasti ja b) pidätyskyvytön.


Osasyy siihen, että Bad bad boy ei ole niin tunnettu kuin Brysselin pissapoika, on varmaankin juuri sen sijainti. Jätkäsaari ei ole aivan keskellä kaupunkia, mutta veistoksen äärelle pääsee helposti ratikalla linjoilla 6T ja 7.


PS. Jos käyt tsekkaamassa Bad bad boyn, muista käväistä myös näköalaterassilla Verkkokauppa.comin yläkerrassa. Näköala merelle on huikea ja jos sotakalusto kiinnostaa, terassilla on esillä myös MIG-21-torjuntahävittäjä, joita Suomi hankki Neuvostoliitosta 1960-luvulla.


Osoite: Hietasaarenkuja 11, 00220 Helsinki
Jutun kirjoitti: Kristiina

Uniikkeja tarinoita Helsingistä – ainutlaatuisia

paikkoja, elämyksiä ja ihmisiä