Deep helsinkiläiset

Deep Helsinkiläiset

Deepin listoilla ei ole yhtään syntyperäistä helsinkiläistä. Meistä 75% on muuttanut kaupunkiin maakunnista. Se on perinteisesti ”junan tuomien” osuus helsingin väestöstä.

Tilastokeskuksen mukaan keskivertohelsinkiläinen on yli 40-vuotias nainen, jolla ei ole kahta kokonaista lasta mutta sentään tutkinto ja työpaikka, kuten Deepin naisillakin. 

Deepin sukupuolijakauma on kuin Yhdysvaltain senaatissa, paitsi toisinpäin. Meistä 75% on naisia. Kyse ei ole syrjinnästä. Joihinkin töihin nyt vaan tarvitaan aivan erityistä otetta.

Deepin työssä 100% meistä uskoo olevansa täsmälleen oikea henkilö, täsmälleen oikeassa paikassa. Erityinen suhde Helsinkiin ja suomalaisuuteen, historiaan, huumorintajuun ja pieniin tarinoihin yhdistää Deep helsinkiläisiä.

Jokaisen Deep helsinkiläisen mielestä Helsinki ansaitsee tulla esitellyksi hyvin.

Miia

Toimittaja / brändimestari / CEO

Miia on pääsyyllinen. Matkusteltuaan ristiinrastiin Suomea ja Eurooppaa, hän löysi Helsingistä jotakin ainutlaatuisen ihanaa.

Hän ei ostanut muovista minigondolia Venetsiasta eikä Eiffel-jääkaappimagneettia Pariisista. Hänen mielestään TURISTI on tuhma sana. Turistit hukkaavat aikaa ja rahaa hömppään. Todelliset matkailutaiteilijat tai deep-lomailijat sen sijaan haluavat kokea jotakin muuta.

Siksi Miia toimittajana ja markkinoinnin ammattilaisena ryhtyi tuottamaan deep-sisältöjä. Miian mielestä ihmisiä ei pidä aliarvioida tyhjänpäiväisillä mainoksilla tai tykkäyksillä. Deepin tavoite on kaivaa tarinat pintaa syvemmältä. 

Haluatko kertoa Miialle salaisuuden Helsingin ihanuudesta?

Miia kuuntelee mielellään, mutta jakaa tiedon kaikkien deep-ystäviensä kanssa. Häpeilemättä, hymyssä suin.

Helsinki ansaitsee tulla esitellyksi hyvin, ja me matkailijat ansaitsemme enemmän. Jotakin aidompaa, syvempää ja persoonallisempaa.

Kristiina

Toimittaja / kääntäjä / maakuntavastaava

Kristiina on oman elämänsä Indiana Jones. Hän on syntynyt tutkimaan kaikkea kätkettyä ja piilotettua, outoa ja erikoista, eikä saa koskaan tarpeekseen. Hän on nuuskinut tiensä historian maisteriksi ja mennyt kielten rakastamisessa niin pitkälle, että päätyi kääntäjäksi.

Matkustaminen meni veriin heti ensimmäisellä Interraililla, ja muutaman vuoden Kristiina jopa asui ulkomailla. Ystävät haukkuvat Kristiinaa ammattituristiksi. Joka kerta, kun uusi matka on käsillä, Kristiina tonkii tietoonsa tunnetut ja varsinkin vähemmän tunnetut paikat.

Kristiinalle ei kelpaa pelkkä perinteinen turistimössö. Hän haluaa löytää jotain erilaista ja uutta, vaikka se vaatisi hiukan vaivannäköä ja matkustamista pois ydinkeskustasta. 

Helsinki on Kristiinasta omaperäinen, vaihteleva ja särmikäskin kokonaisuus, josta löytyy jokaiselle jotain, matkustipa sitten pienemmällä tai isommalla budjetilla, lapsilla tai ilman, kesällä tai talvella.

Tervetuloa Kristiinan Helsinki-kierrokselle!

Sonja

Valokuvaaja

Hänen ydinalaansa on kehopositiivinen valokuvaus, mutta hän nauttii kuvaamisen moninaisista haasteista ja sukkuloi tottuneesti kaupungissa ja sen lähiympäristössä.

Sonjalla on kyky löytää meistä helsinkiläisistä jotakin aivan erityistä. Aitoa fiilistä, itsensä keskellä olemista, luonnollista kauneutta.

Hänen linssinsä läpi Helsinki näyttäytyy aivan omanlaisenaan.

Onni

Somemies

Hän on nuori kirjoittaja, elämäntaiteilija, humanisti ja sosiaalipsykologian opiskelija, jonka selkä ei kestänyt materianpainoa tavarataloketjun varastossa, mutta jolla on kanttia kieleen ja rosoiseen estetiikkaan.

Hän menetti sydämensä Helsingille jo teininä. Nyt hän sukkuloi Kuopion ja Helsingin välillä, aina valmiina ihastumaan Helsingin uusiin elämyksiin.

Tapaat hänet Instagramissa, ehkä facessakin joskus.

Sano Onnille hei. You know; Onni means Happiness in Finnish.