Deep helsinkiläiset

Deep Helsinki-tiimi

Deep Helsingin tekijät ovat toimittajia, valokuvaajia, kääntäjiä, matkailun ja brändiviestinnän ammattilaisia sekä Helsinkitiedon ammattilaisia.

Keskiverto deeppiläinen mukailee keskivertoa stadilaista, joka tilastojen mukaan on tutkinnon ja työpaikan omaava yli nelikymppinen nainen. Lisäksi sekä Deepin että Helsingin porukasta valtaosa on ”junan tuomia” maakuntalaisia, joilla on kyky nähdä Helsingin erityisyydet laajemmassa valossa – kansallisesti ja globaalisti.

Jokaisen helsinkiläisen mielestä Helsinki ansaitsee tulla esitellyksi hyvin.

Adessa

valokuvaaja/kirjoittaja/markkinoija

adessa(ät)deephelsinki.fi

Adessa on Helsingissä suuren osan elämästään viettänyt elämyshakuinen nainen, joka rakastaa elämää ja tarinoita.

Helsingissä häntä viehättää merellisyys ja monimuotoisuus. Adessan lempiasioita Helsingissä on kahviloissa istuskelu, musakeikoilla ja taidenäyttelyissä käyminen sekä merenrannalla fiilistely. Helsingistä löytyy aina uutta nähtävää ja koettavaa, perinteisiäkään paikkoja unohtamatta. Vuodesta toiseen Adessaa ihastuttaa hieno arkkitehtuuri.

Innoissaan hän odottaa uusia mukavia kohtaamisia mitä Deep Helsingin parissa toimiminen tuo hänen elämäänsä.

Toni

Toimittaja / videoammattilainen

toni(ät)deephelsinki.fi

Toni on keräilijä–metsästäjä. Hän etsii jatkuvasti uusia kokemuksia ja liikkuu niiden perässä.

Jo lapsesta asti Toni on ajanut tutkimusmatkailijan palo löytää jotain uutta ja salaperäistä. Hän tutkii karttoja ja suunnittelee reittejä. Hän tutkii historiaa ja näkee paljon vaivaa päästäkseen alkulähteille. Hän etsii utopiaa. Hän on maailmanmatkaaja.

Toni on eksentrikko. Toni on kokenut konkari. Hän ei pidä turistinähtävyyksistä eikä opastetuista kierroksista. Mieluummin hän samoaa yksin viidakossa, asuu raunioissa slummikorttelissa ja yöpyy taivasalla valtatien äärellä.

Toni on kansainvälinen projektipäällikkö, toimittaja ja media-alan ammattilainen. Toni on tarinankertoja.

Tonille Helsinki on Rock. Tonille Helsinki on underground. Se on salaisuus pinnan alla, joka täytyy löytää.

Olen oppaanasi tällä matkalla.

Miia

Toimittaja

miia(ät)deephelsinki.fi

Matkusteltuaan ristiinrastiin Eurooppaa Miia löysi Helsingistä jotakin ainutlaatuisen ihanaa.

Hän ei ostanut muovista minigondolia Venetsiasta eikä Eiffel-jääkaappimagneettia Pariisista. Hänen mielestään ”turisti on tuhma sana.” Turistit hukkaavat aikaa ja rahaa hömppään. Todelliset matkailutaiteilijat tai deep-lomailijat sen sijaan haluavat kokea jotakin enemmän. Jotakin aitoa ja erityistä, josta myös paikalliset ovat vilpittömästi ylpeitä.

Miia rakastaa tarinoita, jotka kerrotaan suurella sydämellä, pilke silmänkulmassa ja ammattitaidolla.

Helsinki on täynnä pieniä helmiä. Täällä tarinoiden pääosaa esittävät ainutlaatuisen upeat helsinkiläiset – ihmiset, paikat ja elämykset. Niihin Miia ei kyllästy ikinä.

Mari

Sisältömuotoilija / Content Designer

 mari(ät)deephelsinki.fi

Mari on mieleltään ikuinen matkailija, joka ei välitä yleisistä nähtävyyksistä tai suurista monumenteista, vaan nauttii päämäärättömästä kävelystä, yllättävistä pysähdyspaikoista sekä pienistä paikallisista löydöistä.

Matkalla – ja yleensäkin elämässä – tälle monipuoliselle sisältövelholle tärkeitä ovat visuaaliset muistot ja kuvalliset tarinat. Rosoista kauneutta ja vaihtuvaa maisemaa rakastavan silmään tarttuukin jatkuvasti ainutlaatuisia hetkiä, näkymiä ja tunnelmia.

Marin mielestä parasta Helsingissä on rentous, rouheus ja rauhallisen pinnan alta nousevat yllättävät tapahtumat, yritykset ja ilmiöt. Ja tietysti rantamaisemat, upeat vanhat rakennukset ja jatkuvasti lisääntyvä ravintolatarjonta!

Emmi

Kuvajournalisti / valokuvaaja
Emmi Tulokas on helsinkiläinen kuvajournalisti ja valokuvaaja. Valokuvaajaksi hän tiesi haluavansa nähtyään lapsena Tim Pagen kuvia Vietnamin sodasta. Kuvat tekivät häneen lähtemättömän vaikutuksen. Hän saikin ensimmäisen kameransa jo alakouluikäisenä. Sittemmin hän on kuvannut kaikkea maan ja taivaan väliltä, bändeistä uutiskuviin.

Omilla töillään hän pyrkii herättämään tunteita ja tallentamaan hetkiä, jotka eivät enää koskaan toistu samanlaisina. Kuvaamisen ohella hän ylläpitää kielitaitoaan ja matkustaa paljon.

Tärkeitä teemoja hänelle ovat ihmisyys, toisten ymmärtäminen sekä ilmaisunvapaus.

Photography for me is not a job nor a hobby, it’s a necessity, like breathing.