Deep helsinkiläiset

Deep Helsinkiläiset

Deep Helsingin tekijät ovat toimittajia, valokuvaajia, kääntäjiä, matkailun ja brändiviestinnän ammattilaisia sekä Helsinkitiedon ammattilaisia.

Keskiverto deeppiläinen mukailee keskivertoa stadilaista, joka tilastojen mukaan on tutkinnon ja työpaikan omaava yli nelikymppinen nainen. Lisäksi sekä Deepin että Helsingin porukasta valtaosa on ”junan tuomia” maakuntalaisia, joilla on kyky nähdä Helsingin erityisyydet laajemmassa valossa – kansallisesti ja globaalisti.

Se keskiverrosta.

Jokainen Deep Helsinkiläinen tuottaa odotukset ylittäviä sisältöjä, luovalla, näkemyksellisellä ja vahvalla otteella – sekä sanoin että kuvin.

Jokaisen Deep helsinkiläisen mielestä Helsinki ansaitsee tulla esitellyksi hyvin.

Miia

Toimittaja / Brändimestari

miia(a)deephelsinki.fi

Miia on pääsyyllinen. Matkusteltuaan ristiinrastiin Eurooppaa, hän löysi Helsingistä jotakin ainutlaatuisen ihanaa.

Hän ei ostanut muovista minigondolia Venetsiasta eikä Eiffel-jääkaappimagneettia Pariisista. Hänen mielestään TURISTI on tuhma sana. Turistit hukkaavat aikaa ja rahaa hömppään. Todelliset matkailutaiteilijat tai deep-lomailijat sen sijaan haluavat kokea jotakin enemmän. Jotakin aitoa ja erityistä, josta myös paikalliset ovat vilpittömästi ylpeitä.

Miia rakastaa tarinoita, jotka kerrotaan suurella sydämellä, pilke silmänkulmassa ja ammattitaidolla. 

Helsinki on täynnä pieniä helmiä. Täällä tarinoiden pääosaa esittävät ainutlaatuisen upeat helsinkiläiset – ihmiset, paikat ja elämykset. Niihin Miia ei kyllästy ikinä.

Mari

Sisältömuotoilija / Content Designer

 mari(a)deephelsinki.fi

Mari on mieleltään ikuinen matkailija, joka ei välitä yleisistä nähtävyyksistä tai suurista monumenteista, vaan nauttii päämäärättömästä kävelystä, yllättävistä pysähdyspaikoista sekä pienistä paikallisista löydöistä.

Matkalla – ja yleensäkin elämässä – tälle monipuoliselle sisältövelholle tärkeitä ovat visuaaliset muistot ja kuvalliset tarinat. Rosoista kauneutta ja vaihtuvaa maisemaa rakastavan silmään tarttuukin jatkuvasti ainutlaatuisia hetkiä, näkymiä ja tunnelmia.

Marin mielestä parasta Helsingissä on rentous, rouheus ja rauhallisen pinnan alta nousevat yllättävät tapahtumat, yritykset ja ilmiöt. Ja tietysti rantamaisemat, upeat vanhat rakennukset ja jatkuvasti lisääntyvä ravintolatarjonta!

Toni

Toimittaja / videoammattilainen

toni(a)deephelsinki.fi

Toni on keräilijä-metsästäjä. Hän etsii jatkuvasti uusia kokemuksia ja liikkuu niiden perässä.

Jo lapsesta asti häntä on ajanut tutkimusmatkailijan palo löytää jotain uutta ja salaperäistä. Hän tutkii karttoja ja suunnittelee reittejä. Hän tutkii historiaa ja näkee paljon vaivaa päästäkseen alkulähteille. Hän etsii Utopiaa. Hän on maailmanmatkaaja.

Toni on eksentrikko. Toni on kokenut konkari. Hän ei pidä turistinähtävyyksistä eikä opastetuista kierroksista. Mieluummin hän samoaa yksin viidakossa, asuu raunioissa slummikorttelissa ja yöpyy taivasalla valtatien äärellä.

Toni on kansainvälinen projektipäällikkö, toimittaja ja media-alan ammattilainen. Toni on tarinankertoja.

Tonille Helsinki on Rock. Tonille Helsinki on underground. Se on salaisuus pinnan alla, joka täytyy löytää.

Olen oppaanasi tällä matkalla.

Emmi

Kuvajournalisti / valokuvaaja

Emmi Tulokas on helsinkiläinen kuvajournalisti ja valokuvaaja. Valokuvaajaksi hän tiesi haluavansa nähtyään lapsena Tim Pagen kuvia Vietnamin sodasta. Kuvat tekivät häneen lähtemättömän vaikutuksen. Hän saikin ensimmäisen kameransa jo alakouluikäisenä. Sittemmin hän on kuvannut kaikkea maan ja taivaan väliltä, bändeistä uutiskuviin.

Omilla töillään hän pyrkii herättämään tunteita ja tallentamaan hetkiä, jotka eivät enää koskaan toistu samanlaisina. Kuvaamisen ohella hän ylläpitää kielitaitoaan ja matkustaa paljon.

Tärkeitä teemoja hänelle ovat ihmisyys, toisten ymmärtäminen sekä ilmaisunvapaus.

Photography for me is not a job nor a hobby, it’s a necessity, like breathing.

Sonja

Valokuvaaja

Sonjan ydinala on kehopositiivinen valokuvaus, mutta hän nauttii kuvaamisen moninaisista haasteista ja sukkuloi tottuneesti kaupungissa ja sen lähiympäristössä.

Sonjalla on kyky löytää meistä helsinkiläisistä jotakin aivan erityistä. Aitoa fiilistä, dynamiikkaa ja luonnollista kauneutta.

Hänen linssinsä läpi Helsinki näyttäytyy aivan omanlaisenaan. 

 

Onni

Somemies

Onni on nuori kirjoittaja, elämäntaiteilija, humanisti ja sosiaalipsykologian opiskelija, jonka selkä ei kestänyt materianpainoa tavarataloketjun varastossa, mutta jolla on kanttia kieleen ja rosoiseen estetiikkaan.

Hän menetti sydämensä Helsingille jo teininä. Nyt hän sukkuloi Kuopion ja Helsingin välillä, aina valmiina ihastumaan Helsingin uusiin elämyksiin.

Tapaat hänet Instagramissa, ehkä facessakin joskus.

Sano Onnille hei. You know; Onni means Happiness in Finnish.