Ihan ensimmäiseksi haluan jakaa salaisuuden: Deep on ilmiö, joka tuntuu olevan kaikkien mielestä kiva juttu.

Hei. Olen uunituore deep-yrittäjä Miia, ja haluan kertoa matkustajille Helsingistä sellaisia tarinoita, joita haluan itse lukea niistä kaupungeista, joihin matkustan. En tykkää hömpästä. Olen kehno small talkaaja enkä arvosta krumelunkia, glitteriä tai muuta pinnallista hölynpölyä. Taidan olla tyypillinen suomalainen. Matkailijanakaan minua on vaikea liehitellä korusanoin. Mutta aidoista tarinoista, hauskoista anekdooteista tai historiallisesta knoppitiedosta en saa kyllikseni.

Deepissä haluamme leventää ja syventää tavanomaisia matkailusisältöjä. Kaikista mieluiten kerromme tositarinoita upeista ja urheista kivijalkayrittäjistä tai innostuneista yhdistysihmisistä, innovatiivisista suunnittelijoista, tekijöistä ja kehittäjistä. He kaikki ovat saaneet ihmeitä aikaan. Ja heidän tarinansa haluamme koota pieneksi Helsinki-kirjaksi. Tämä on meidän unelmamme.

Entä salaisuus? Törmäsin ilmiöön viime syksynä. Kiersin Helsingin toreilla, myymälöissä ja kahviloissa jututtamassa ihmisiä. Kyllä, erilaisille matkailusisällöille on kysyntää. Kuulin tarinoita siitä, miten pikaruokaketjun kioski oli jostakin syystä luokiteltu netissä erään kaupungin parhaaksi ravintolaksi. Tai siitä miten ison matkailusivuston perusteella valittu kohde johti kolmen tunnin jonotukseen. Joku osti kalliin kaupunkioppaan muutaman tunnin vierailua varten, toinen valitsi kohteensa nettisuositusten perusteella ja pettyi pahasti. Toisaalta kaikkialla aloin kuulla suosituksia sellaisista paikoista, joista ”useimmat eivät tiedä, mutta jotka ovat aivan ihania ja erityisiä.” Tai sitten kuulin tutusta paikasta tarinan, joka sai minut hymyilemään.

Myös Kristiina kertoi törmänneensä ilmiöön. Yhtäkkiä kaikilla oli ehdotuksia ja toiveita siitä, millaisista jutuista juuri he haluaisivat lukea lisää. Ja millaisissa paikoissa he ovat kokeneet jotakin erityistä. Tästä Kristiina kertoo myöhemmin omin sanoin. Hän on se upea nainen, Indiana Jones ja ammattituristi, joka tietää historiasta ja kulttuurista kaiken sen, mitä allekirjoittanut opettelee.

Deepin Miia ja Kristiina tutkimustyössä

Meidän salaisuutemme, ilmiö nimeltä Deep, on se että niin monet tuntuvat tykkäävän Deepin indie-tyylistä. Jutuista jotka kerrotaan rouheasti, erilaisin näkökulmin, vapaamuotoisemmin, syvällisemmin ja henkilökohtaisemmin.

Salaisuuden sekä tämän ensiluokkaisen, viisaan ja uteliaan Deep-tiimin ansiosta meidän työmme on kerta kaikkiaan mahtavaa.

Pienenä urheana helsinkiläisenä yrittäjänä toivotan sivustolle tervetulleeksi Sinut, joka olet jaksanut lukea jo näin paljon tekstiä. Hyvä! Tältä pohjalta tulet varmasti pitämään Deep-sisällöistä.

Toisaalta, kun Deepiin tutustuu paremmin, saattaa selvitä ettei se ole ihan kaikkien paras kaveri ja jeesmies. Joskus sen jutut saattavat myös suututtaa. Tai ainakin sillä on Finland With A Twist -näkökulmissa tai TOP3-listoissa mielipiteitä ja persoonallista särmää.

Miten kauan Lönnrotilta kesti koota Kalevala?

Myös Deep-työ käynnistyy hitaasti. Toivottavasti maltat poiketa täällä toistekin. Ja kerrothan ihan oikean rehellisen mielipiteesi meille. Mikä juttu Helsingissä puhuttelee sinua? Oletko löytänyt täältä jonkun erityisen paikan, ilmiön tai ihmisen?

Ethän arkaile pitää itsestäsi melua. Deep on kuulolla.

Jaa postaus somessa